Stepcraft 600 CNC freesmachine

Stepcraft-2/D.600 LPT CNC portaalfrees RTR

COMPLEET GEMONTEERD (ready to run)
LPT aansluiting
CNC portaalfrees met werkbereik 420 x 600 x 140 mm (X,Y,Z)

Stepcraft-2/D.600 USB CNC portaalfrees RTR

COMPLEET GEMONTEERD
(ready to run)
USB aansluiting
INCL. SOFTWARE
CNC portaalfrees met werkbereik 420 x 600 x 140 mm (X,Y,Z)

 


Stepcraft CNC freesmachines zijn met twee verschillende interfaces verkrijgbaar.

1)  LPT aansluiting (de ouderwetse parallelle printerpoort). Deze poort zit tegenwoordig niet meer standaard op een PC of laptop, de USB-poort heeft deze poort vervangen. Het grote voordeel van de parallelle poort is ehter dat de pinbezetting standaard is en zo door alle gangbare freesprogramma's wordt aangestuurd. Mach3 en EMC2 werken standaard met de parallelle LPT poort.

2)  USB aansluiting (snelle serieële poort). Deze is tegenwoordig de standaard om apparaten met een PC of laptop te verbinden.

Veel CNC besturingen werken nog altijd met een parallelle LPT poort want dan kunnen ze ook met de meeste freesprogramma's overweg. Voor onze toepassing waarin we CNC machines 3D willen aansturen is USB dus lastig want de benodigde stuursignalen worden achter elkaar (serieel) verstuurd. 3D frezen, het gelijktijdig aansturen van 3 assen X,Y en Z, is dus niet zonder meer mogelijk. Daarom hebben fabrikanten een stukje electronica ontwikkeld dat dit probleem oplost. Alle freesprogramma's hebben dus ieder hun eigen ontwikkelde electronica nodig (helaas is er geen standaard voor bedacht en kunt u dus niet zomaar een programma kiezen).

WinPC-NC en UCCNC maken elk gebruik van hun eigen adapter (USB ingang en LPT uitgang).

Mach3 en EMC2 maken gebruik van de LPT aansluiting.

Mach3 kan ook met de USB aansluiting werken als u de UC100A adapter gebruikt.