Stepcraft CNC systemen

STEPCRAFT Desktop 3D CNC Systeem

  • Universele CNC portaalfrees voor de creatieve modelbouwer en hobbyist
  • Computergestuurd uw ideeën uitwerken
  • Stabiel, compact, nauwkeurig en snel
  • Complete uitrusting, diverse gereedschappen en toebehoren verkrijgbaar
  • Bewerkt veel verschillende materialen
  • Als bouwpakket eenvoudig te monteren. Alleen schroeven en klaar!
  • Hoogwaardige componenten garanderen een  goede werking en lange levensduur
  • frezen, graveren, boren, snijden, tekenen, doseren enz.

Become an expert

Maak uw eigen werkstukken; computergestuurd en exact op maat. Vanaf een foto of tekening kunt u met een geschikt  tekenprogramma zoals Coreldraw, Autocad of Inkscape in weinig stappen een werkbestand maken dat gebruikt kan worden met ons Stepcraft dekstop CNC systeem. Met het juiste gereedschap in de machine kunt u veel verschillende materialen bewerken, zoals hout, triplex, kunststoffen (o.a. polystyrol, ABS, Styropor, Depron, PE, PP,  Lexan, Plexiglas, Dibond, enz.), pertinax printplaat, Carbon en NE-metalen zoals aluminium, koper, messing.

Uitstekende prijs- / kwaliteitverhouding

Speciaal afgestemd op de eisen en toepassingen van de Stepcraft portaalfrezen is een eigen aluminium profiel ontwikkeld dat bestaat uit twee verschillende lineair-profielen en een afdekprofiel. Alle andere verbindingselementen bestaan uit aluminium of roestvrij staal en zorgen samen met de profielconstructie voor de nodige stabiliteit. De Nanotec stappenmotoren zijn zorgvuldig uitgekozen voor deze machines en leveren samen met de hiervoor ontwikkelde elektronica een betrouwbare besturing met ruim voldoende capaciteit voor een betrouwbare aandrijving. Als freesprogramma wordt WinPC-NC ingezet (een eenvoudige versie hiervan, speciaal voor beginners wordt meegeleverd). Ook andere freesprogramma’s kunnen worden ingezet (vraag ons naar de mogelijkheden).

Bouwpakket of kant en klaar opgebouwd

De machines zijn als bouwpakket of als direct klaar voor gebruik verkrijgbaar.  De machine is zo geconstrueerd dat deze zonder extra bewerkingen in een paar uur opgebouwd kan worden. Alleen schroeven is nodig. Een duidelijke handleiding met veel afbeeldingen toont u stap voor stap  de nodige handelingen.  Of u nu kiest voor de zelfbouwversie of het kant en klaar systeem; uw Stepctaft wordt compleet geleverd. Naast alle mechanische onderdelen worden ook alle voor de werking noodzakelijke elektronische componenten meegeleverd; zoals een  netvoeding, aansluitkabel en de  software om de machine te laten bewegen.  Een freesmotor of andere gereedschappen worden niet meegeleverd.

Een innovatief systeem

Het Stepcraft 3D systeem bevat veel praktische innovaties die het werken met het systeem eenvoudiger en gebruiksvriendelijker maken. Een stevig profielsysteem met geïntegreerd opspansysteem voor uw werkstukken, instelbare geleidingen, optimale afscherming tegen vuil en stof, modulaire elektronica  en gebruiksvriendelijke Nederlandse startersoftware.

Compatibiliteit

Door gebruik van een  Ø 43 mm eurohals opname kunnen veel verschillende gereedschappen worden ingezet. Met de optioneel verkrijgbare adapters kunt u uw Proxxon of Dremel machines als boor- of freesmotor of graveermotor gebruiken. Andere merken freesmotoren tot 500 Watt zijn met de juiste adapter natuurlijk ook te gebruiken. Ook een sleepmes of folie te snijden of een hete draad snijder kunt u gebruiken. Met de parallelle interface (LPT aansluiting) als optie kunt u ook andere programma’s zoals EMC2, Mach 3 of USB CNC gebruiken om uw machine te besturen.