Koel- en smeersystemen

Minimaalkoeling / koelnevelsystemen voor het smeren, koelen en spoelen tijdens het bewerken van metalen en kunststoffen op freesmachines, draaibanken, zaagmachines, graveermachines of boormachines.

De voordelen van minimaalkoeling zijn;

  • werkt kostenbesparend
  • bespaart smeermiddelen / koelmiddelen
  • geeft een betere kwaliteit
  • een hogere standtijd van gereedschappen
  • milieubesparend

Onze minimaalkoelingen / minimaalsmeringen en micro-sproeisystemen zijn universeel inzetbaar en kunnen op de meest uiteenlopende machines worden toegepast. Afhankelijk van het model zijn verschillende nozzles, sproeistukken en vernevelaars leverbaar. De koel- en smeersystemen werken volgens het minimaal principe, ook wel minimaal koeling genoemd. Dit betekent zo weinig mogelijk vloeistof zo efficïënt mogelijk aanbrengen. De systemen werken met perslucht van bijvoorbeeld een kleine compressor waarbij maar weining lucht wordt verbruikt. Een druk van 2 - 3 bar is al voldoende. Een hogere druk tot 6 bar mag echter ook; hoe hoger de druk des te fijner wordt verneveld.

Bij minimaal koeling kennen we twee werkingsprincipes.

koelnevelsysteemkoeldruppelsysteem
                            Koelnevel                                                                              Koeldruppels

Onze minimaalkoeling en smeersystemen kunnen op vrijwel alle freesmachines worden gebruikt. Tevens hebben wij speciale nozzles voor zaagmachines.

Enkele uitvoeringen van onze minimaalkoeling en koelnevel systemen. Om details te bekijken klikt u links in het menu.